Mü'min imrenir, münafık haset eder. [İ.Maverdi] Hadis-i Şerif.

31 Mayıs 2012 Perşembe

وَلِرَبِّكَ فَاصْبِرْ

Ve li rabbike fasbir.

RABBİN İÇİN SABRET.

(Müddessir/7)

28 Mayıs 2012 Pazartesi

İÇİMDE VOLKANLAR PATLIYOR. ÇOK SIKILIYORUM ŞUAN.

(ALLAH'IM GÖĞSÜMÜ GENİŞLET, İŞİMİ KOLAYLAŞTIR.
ALLAH BANA YETER, O NE GÜZEL VEKİLDİR.)

27 Mayıs 2012 Pazar

KANDİL GÜNÜ İÇİN PASTA

24/25 Mayıs Regaip Kandiliydi. Allah herkesin dualarını, ibadetlerini, oruçlarını kabul etsin. Tekrarını nasip eylesin.
Kandil niyetiyle Furkan'ın okulunda ve kursundaki arkadaşlarına aşağıdaki pastayi yaptım. Apartmandaki komşulara da götürecektim ama unuttum :)) İki ölçü kek malzemesi kullandım. Aslında pandispanya kekinden yapıyordum ama bu sefer Kümbet pasta olarak yaptığım kekin tarifini kullandım.



Büyük diktörtgen borcamdan 2 tane, birde küçük kare borcamdan 1 tane çıkardım. Enine ikiye bölmek için önce ortadan kestim. Öyle daha kolay oluyor.


Kahve süt şeker karışımı yaptım, sonra bal ekledim, süt ekledim derken bol bol ıslattım. Ben kekin üst katını ters çevirip alta koyuyorum. Çünkü orası daha sert olduğundan alt tabanı daha sağlam oluyor.



Kremasını koyup, kekin üst tabanını da kapattıktan sonra ıslatmasını yaptım. Önceden ayrı tarafta ıslatıp üstüne kapatmaya çalışırdım. Ama öyle zor oluyor. Kek ıslandığı için dağılabiliyordu.  


Küçük kare borcamda pişen kek. Islandıktan sonra kremasını sürerken.


Arasına çikolata parçaları, çikolata sosu v.s. konabilir. Ben ne yaptım. BİM'de satılan çikolatalı badem drajeleri robottan geçirdim. Serptim. Ne alaka, kel alaka diyebiliriz, doğaçlama diyebiliriz. Benim böyle uydurmalarım çoktur :))  o bademleri seviyorum. Fiyatıda uygun. 200 gr.mı 2.95 TL.



Üstüne kremalı sos döktüm. 200 ml krema ile 200 gr çikolata eritiliyor. Krema üstünde güzel bir tabaka oluşturuyor. Tabi bu sos bir ölçü için ben ince olsun diye baya bir geniş tuttum. Yettiği kadar döktüm.


Normalde sosu dökmeden dolaba koyup dinlendirip, ertesi gün yapıyordum ayrıntıları. Ama pek vaktim olmadığı için geceden yaptım. Sosda az geldi zaten. 




Dilimleyip minik kek kağıtlarına koydum.


Sosu az olduğundan şekilleri bozuk durunca üzerlerine hindistan cevizi serptim. Böylecede dağıttım. Herkese afiyet olsun.

26 Mayıs 2012 Cumartesi

SÜREKLİ ERTELENEN İŞ


       Buda ne böyleee! denebilir ama ben dolap düzeltirken niyeyse bu hale geliyorum, içinde kaybolup sonra birden toparlıyorum. Bu seneki yazlık kışlık değişimini bir türlü yapamamıştım. Dolap karma karışıktı. Birden bir güç geldi bana ve bu dağınıklığın arasında buldum kendimi.




       Kazaklar, hırkalar, kışlık bilumum eşyalar ayrıldı. Başka dolaba kondu.



       Yatağın boşaltılmış hali . Aman ne güzel. İçim açıldı.



       Oğlumunkini birkaç gün önce düzenledim. Onunkini düzenlemek daha zevkli. Çok aşırı kıyafeti yok. Kararında. Kışlıklar ve küçülmüşleri ayırdım. Dolap içlerini sildim. Yerleştirdim. Yada onunkilere daha özen gösterdiğim için bana kolay geliyor olabilir. Darısı eşimin dolabının başına. Bende böyle, işler taksit taksit yapılıyor :))



       Buda bitmiş hali. Düzeni için çokta uğraşmadım. Sürekli elimin altındaki dolap olduğu için yine karışacak bir iki giyinmeden sonra. Bişey ararken çok dağıtırım ben çünkü. Ara ara yine düzeltirim. En azından kışlıklardan ayrıldı.


22 Mayıs 2012 Salı

RECEP AYIMIZ MÜBAREK OLSUN


"Receb ekme ayıdır, Şaban sulama ayıdır, Ramazan derleyip toplama ayıdır. Herkes ne ekerse onu biçer, ne yaparsa cezasını çeker. Bir kimse ekimi bırakırsa, hasat zamanı ekmediğine pişman olur. Kıyamet gününde ise çok kötü duruma düşer." (Aldürkadir Geylani, Üç aylar ve Faziletleri)
                                                       

21 Mayıs 2012 Pazartesi

SECCADE ESKİTİYORUZ!

Yıprandıkça, eskidikçe değerlenen tek şey SECCADE olsa gerek.
Ben bu seccadeyi birkaç aydır düzenli kullanıyorum. En sağlamını seçtim.:)))
Hepimizin tek seccadesi olsun. Üstünde namaz kılalım, dua edelim, Kur-an okuyalım, tesbih çekelim inşaallah. Eskiyene, yırtılana kadar uğraşalım. Bide üstüne göşyaşı dökülürse hayattaki en değerli mücevherimiz bu olur. 







16 Mayıs 2012 Çarşamba

MİSAFİRİM VAR


Misafirlerim için hazırladığım yiyecekler. Kadayıf Tatlısının resmini çekmemişim :))
Hülya, Fatma, Nilgün,  Gülay, Şenay ve çocuklar...


Pancar Salatası




Semizotlu Bulgur Salatası



Fırın Patates





Karnıyarık Poğaçası

Poğça maşaallah 4 tepsiden fazla çıktı. Yap yap bitmek bilmedi. Kıymalı ile başladım, patatesle devam ettim oda yetmedi peynirli ile sonuna geldim. Sevdiler. En çokta Furkan'ın beğenmesi beni mutlu etti. Çünkü o poğçaymış, börekmiş hiç sevmez, benim zorumla biraz yer. Ama bunun için "yine yapar mısın, çok beğendim" dedi. Hatta ertesi gün kahvaltıda ve öğün aralarında yedi.






Anaokulunda Anneler Günü


ANNELER GÜNÜ


Furkan'ın anasınıfında hazırladıkları Anneler Günü Sürprizi... 



Resimi PVC kaplatmışlar. Bence çok iyi bir fikir olmuş.




Sırıtık bir şekilde Kurabiye ile verdiği poz.



Birgün öncesinden kurabiye kalıbı götürmüştü. Meğer böyle güzel bir sürpriz yapacaklarmış.



Buda yazımızın yakın pozu...




Evet, aynen yazıdaki gibi evin her köşesinde özellikle aynada olan suçlu el izi işte buuuu...



Oğlumun yaptığı kurabiyeler. Kalbi ben, kelebeği Furkan yedi :)))




Buda geçen seneki (2011) Ravza Anaokulundaki Anneler Günü Hediyem. Biraz tanıdık değil mi?  :)))


Ayrıca babası aracılığıyla da:)) ayakkabı hediye etti bana. Teşekkür ederim Furkan'cığım. Öpücük, öpücük.....


10 Mayıs 2012 Perşembe

KAR


BU SENE KARA DOYDUK


     Bu sene güzel kar yağdı. Bizim yeni taşındığımız ev tam yokuş ortasında. Biraz zorlandık tabi. Ama olsun çocuklar için kar güzel bir eğlence. Ben çocukluğumdan beri sevmem aslında karda oynamayı ama çocuk olunca mecburen haşır neşir olduk.


Kardan adam da yaptık usulen. Ama ben çok sevdim kendisini. Ne kadar zeytin yemişim öyle, süslüycez diye.



Daha resimlerini çekemeden devrildi. Tekrar toparladık.


Bol bol resim çekildik kardan adamımızla.



Yerim ben onu, çok sevimli oldu bence.



Tipten tipe soktuk, kızmızı gözlüklü hali yok ama. 










Yokuşumuzu çektim ama belli olmadı pek. Düz yol gibi çıkmış. Ama bu karlı haliyle aşağı inmek mümkün değil. Çok dik. Düşe kalka yuvarlanmayı saymazsak tabi:))) Allah'tan sürekli temizlediler yolları.










Birgün televizyonda karın hijyen açısından çok kuvvetli bir temizleyici olduğunu duymuştum. Ordaki yöntem; halıyı temiz karın üstüne ters çevirip serin, bekletin şeklindeydi. Halıyı sokağa taşıyamayacağıma göre, bende karı eve taşıdım. Büyük balkonum olsaydı, oraya atardım çünkü bu sene kar bol bol yağdı. Temiz kar bulma şansımız oldu. Poşeti aldım, başladım doldurmaya. Tabi bu sırada Furkan gülmekten kırıldı. "Anne sen napıyosun ya, delimisin ? Yoksa evde oynayayım diye mi topluyorsun" gibi çenesi hiç durmadan konuşarak etrafımda dolandı.



Sabun sürer gibi her tarafını sıvadım. Mutfağı, holu, küçük odayıda yaptım. Tabi ıslandılar biraz ama olsun.


Seneye de bekliyoruz seni güzel kar...