Mü'min imrenir, münafık haset eder. [İ.Maverdi] Hadis-i Şerif.

28 Mart 2013 Perşembe

Çocuklar İçin - 5

Bunlarda eskilerden....





Buda eski...







Çocuklar İçin - 4

Tank yaptık, daha doğrusu ben yaptım diyebilirim hi hii.. Zordu Furkan'a göre çünkü. 
Olsun onun nasıl olacak acaba biye meraklanması bile yeterdi.





Çocuklar İçin - 3

Kazıdık, kazıdık, dinazorları kurtardık. Tabi bu görüntüye de hazır olmak gerekir.  Bunu NT'den Furkan'ın ısrarları üzerine almıştım. Yanılmıyorsam 14 TL'di.










Çocuklar İçin - 2


Bunuda Eminönü'nden 3 TL'ye aldım. Bence buda güzel bir etkinlik. İçinde cımbızı ve uhusu var. O minik taşları renklerine göre yapıştırıyor ve minik bir tablo elde ediyor. 




Çocuklar İçin - 1

Çocukların televizyon başında geçirdiği vakitler birçok kişi gibi beni de çok rahatsız ediyor, özellikle de vicdanımı tabi. Bazen evi alt üst etmesine bile göz yumuyorum, televizyon seyretmesindense.
Git gide büyüdükleri için farklı etkinlikler yapabiliyorlar. Mesela resimde gördüğünüz gibi ahşap bir ev yaptık. 
Eminönü'nden 3 TL'ye aldım, bir sürü çeşidi vardı. Bir parçası yanlıştı ama bıçakla hemen düzelttik. Biraz zordu itiraf ediyorum ama olsun, o yapabildiğini yaptı bende tamamladım. El becerileri yönünden de gerekli. Artık bunu istediği renge boyayabilir. Sulu boya ile bir ara boyatacağım, o halini de eklerim o zaman.




Arkidişlerim Geldi....

Bir ay kadar önce okul arkadaşlarımla Pazar kahvaltısı yapmıştık Bakırköy, Dilek Pastanesinde. Sohbet esnasında gün yapmaya karar verdik. İlk bana çıktı. Günü evlerde değil dışarda yapacaktık. Arkadaşlarım yaklaşık bir senedir bana gelmeyi düşünüp, bir türlü kısmet olmayınca:)) bu seferlik bende toplanmaya karar verdik. 10 Mart Pazar günüde bu buluşmayı gerçekleştirdik, baya bir fire vererek tabi.  
Olsun, can arkadaşlarım geldiler sonuçta, kendi adıma çok güzel bir gün geçirdik.

Eşimin kahvaltısınıda arada çıkarttım, o kendi arkadaşları ile takıldı ogün. Tabağın resmini çekerken, birkaç pozda kendilerinden aldım :))




25 Mart 2013 Pazartesi

Sınıfta Okuma Partisi

Bizim sınıfın hemen hemen diyim hepsi okuma yazmaya geçtiler. Mayıs ayı gibi Okuma Bayramı yapılacakmış ama sınıfça kendi aramızda da kutlanmak istendi. Herkes birşey yapıp getirdi. Bende kurabiye yaptım.  Çok güzel bir açık büfe masa hazırlandı. Dolmalar, börekler, tatlılar, kekler...v.s. herşey çok güzeldi. Herkesin ellerine sağlık.



16 Mart 2013 Cumartesi

Ödüllü Kitap Okuma Yarışması


Yarışma Özet

Yarışmanın Amacı:
Yarışma, merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali adlı fıkıh alanında kaynak eserinin okunarak hurafelerden uzak, dinimizin temel bilgilerinin öğrenilmesini teşvik amacıyla düzenlenmektedir.
Yarışma Konusu Kitap:
Yarışma kitabı, Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali’dir. (Mehmet Talu’nun sadeleştirdiği – Çelik Yayınevi)
Yarışmaya Kimler Katılacak:
Yarışma, Türkiye genelinde 60 ilde faal Gençlik Kulüpleriyle birlikte organize edilmektedir.
MEB ve Diyanetin de desteklediği yarışma, 18 yaşından küçük olanlarla, 18 yaşından büyük olan herkes katılabileceği iki kategoride yapılacaktır.
Yarışmaya Son Başvuru Tarihi: 12 Nisan 2013’tür.
Yarışma Sınav Tarihi:
Belirlenen il ve ilçe sınav merkezlerinde, 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü, saat 14.00’de yapılacaktır. Toplam 100 çoktan seçmeli soru ile yarışmacıların sıralaması belirlenecektir.
Yarışma Yapılacak Sınav Merkezleri: Yarışmacı, sınava girmek istediği il veya ilçeyi kayıt olurken seçebiliyor. Fakat yeterli başvuru olmaması veya sınav merkezi organize edilememesi durumuna göre yarışmacı, seçtiği il/ilçe haricinde, bağlı bulunduğu ile, o da mümkün olamayacaksa yakın bir ile yönlendirilebilecektir. Ayrıntılar, ön kayıtlar tamamlandıktan sonra yarışma sitesinden takip edilebilir.
Yarışma Ödülleri:
Yarışmaya katılanlara; ülke ve il genelinde sıralamaya girenler olmak üzere 2 çeşit ödül verilecektir.
1- Türkiye merkezi ödüller: (iki yaş kategorisi için ayrı ayrı olmak üzere)
Birincilik Ödülü: Umre (1400 Euro değerinde)
İkincilik Ödülü: Laptop bilgisayar
Üçüncülük Ödülü: Netbook Bilgisayar
Dördüncülük Ödülü: Akıllı Telefon
Beşincilik Ödülü: Tablet bilgisayar
Yarışmada 6.,7.,8.,9. ve 30. olanlara ödül olarak 100 TL değerinde kitap hediye edilecektir.
2- İl ödülleri: Yarışmada her iki kategoride de il genelinde dereceye girenlerin ödüllerini, illerdeki proje ortağı kulüpler belirleyerek verecektir. Proje Ortağı Kulüp, İlde ödül veremezse, yarışmacı merkez ödülleri için yarışacaktır.
Ödül Törenleri:
Türkiye geneli ödülleri; 02 Haziran 2013 Pazar günü saat 19.00’da Ankara’da  düzenlenecek olan ödül gecesi töreninde verilecektir.
İl – ilçe geneli ödülleri; İl – ilçe Sınav Düzenleme Kurulu tarafından en geç, 01 Haziran 2013 Cumartesi tarihinde verilecektir.
Danışma Heyetimiz:
1- Halil Günenç
2- Prof.Dr.Orhan Çeker 
3- Prof.Dr.Hamdi Döndüren 
4- Prof.Dr.İbrahim Hatipoğlu 
5- Prof.Dr.Celal Türer