Mü'min imrenir, münafık haset eder. [İ.Maverdi] Hadis-i Şerif.

14 Kasım 2012 Çarşamba

Muharrem Ayında Yapılacaklar


<züleyha>


Bir zat Peygamberimiz Sallallâhu Aleyhi Veselleme geldi ve sordu:

...
“Ramazan’dan sonra ne zaman oruç tutmamı tavsiye edersiniz?”

Peygamberimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem,

“Muharrem ayında oruç tut. Çünkü o, Allah’ın ayıdır. Onda öyle bir gün vardır ki, Allah o günde bir kavmin tevbesini kabul etmiş ve o günde başka bir kavmi de affedebilir” buyurdu.

Tirmizî, Savm: 40
..........................................
 
**Muharremin birinci gününde herbirinde Besmele çekerek bir defada 1000 (Bin) İhlası Şerif okuyanları Allah-u Teala lutfuyla keremiyle huzuruna bu âlemden kul borcuyla götürmiyecektir.
 
**Rasulullah (sav) buyurdu ki; Zilhiccenin sonuncu günü ile Muharremin ilk günü oruçlu geçiren kişi, geçen seneyi oruçla bitirmiş, gelecek seneyide oruçla karşılamış olduğundan Allahu Teala ona 50 senelik kefaret yazar.
 
 **Muharrem ayının birinden onunda kadar 10 gün oruç tutmak faziletli ibadetlerdendir. Bu 10 günlük orucu tutamayanlar, mümkünse 8, 9 ve 10. günlerde oruç tutmalıdırlar.
 
**Her kim haram (Recep, Zilkade, Zilhicce ve Muharrem) aylarda üç gün oruç tutarsa, aynı zamanda da Perşembe, Cuma ve Cumartesi olmak üzere 3 gün oruçlu geçirirse kendisine 900 senelik ibadet sevabı yazılır.
 
**Muharrem ayının ilk günü kuşluk vaktinde (öğleden önce) iki rekat namaz kılar herbir rekatta Fatiha'dan sonra 1 Ayet-el Kürsi, 3 İhlas süresini okuyarak rukuya varır. Bu şekilde namazını tamamlar. Selam verir vermez konuşmadan aşağıdaki duayı 3 defa okur.
(aynı zamanda bu dua Aşure günü okunur.)
 
Sene Başı Duâsı 15.11.2012 Perşembe Tarihinde Güneş Batmadan Evvel 
(Akşam Namazı Vaktine Kadar) 3 Kere okunmalıdır. 
LÜTFEN 1 KEZ PAYLAŞALIM
 
Duanın Türkçe Okunuşu:
 Elhamdulillâhi Rabb-il 'âlemin. Vesselâtu vesselâmu 'alâ Seyyidina Muhammedin ve 'alâ âlihi ve sahbihi ecma'in.
Allahümme entel ebediyyul kadîm. El hayyul kerîm. El Hannân. El Mennân ve hâzihi senetün cedîde, es'eluke fîhel 'ismete mineşşeytânirracîm. Vel 'avne 'alâ hâzihin nefs-il emmâreti bissûi vel iştigale bimâ yukarribûnî ileyke. Yâ zel celâli vel ikrâm. Birahmetike yâ erhamerrâhimin. Ve sallallahu ve selleme 'alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ Muhammedin ve 'alâ âlihi ve sahbihi ve ehlibeytihi ecma'in.
Peygamber Efendimiz (sav.) buyudular ki;
 
-Her kim Muharremin ilk günü du duayı 3 kere okursa, Allah Celle Celalühü o kimseyi gelecek Muharreme kadar bütün belelardan emin kılar.
 
(Hadisi Sahihin Mealen Tercümesi)
-Şeyh Sihabüttin'i Suhrüverdi'den menküldür ki; Her kim bu duayı Aşure Günü üç kere okursa ölümünden de emin kılınır. Zira o sene ölümü mukadder olan kimse bu duayı bu veçhile okumak nasip olmaz.
 
(Daha çok istifade etmek için bir önceki ve sonraki yayınlara da bakabilirsiniz.)

Hiç yorum yok: