Mü'min imrenir, münafık haset eder. [İ.Maverdi] Hadis-i Şerif.

22 Şubat 2013 Cuma

Doğum Günü Ayrıntılarım !


Herkese selam...
Bir önceki yazımda oğluma doğum günü yapacakken yaşadığımız küçük sorundan ve iptal ettiğimden bahsetmiştim...
15 tatilinin ilk haftası olacaktı davetimiz. Su çiçeği geçirdiğini Perşembe farketmiştim, ama birkaç gün önceden belirtiler vardı. Neyse Allah'tan biz hafif geçirdik. Sınıfında bazı çocuklar hastanelik olmuşlar. 1 hafta hastanede yatmış çocukcağız.  

Öyle ki; baktım çocuk hafif geçiriyor, hesabıma göre de 10. gün Cuma doluyor (doktor 10 gün geçmesi gerek demişti.) Ben bunu okullar açıldıktan sonraya bırakmayayım dedim, zaten iyi kötü biraz hazırlığımda vardı. Çarşamba'dan tekrar doktora götürdüm. Cuma günü ne durumda olur, iptal olan davetimi gerçekleştirmemde sorun olur mu çocuklar açısından dedim. 
Oda; gayet iyi olduğunu, şimdiden düzeldiğini Cuma'ya kadar da hiçbir sorun olmayacağını söyledi.

Tabi bi daha aradım herkesi çekine çekine. Cuma'mı, Cumartesi istersiniz diye sordum. Cuma'ya herkes müsait olunca tekrar randevulaştık. Allah'ın izniyle de sonunda gerçekleştirdik davetimizi :))

Bunlarda resimlerimiz... Tam ayrıntılı bir şekilde bitiremedim hazırlığımı aslında. Herkes erken geldi. Benim kafamda karışınca, soframı istediğim gibi kuramadım. Olsun eksik fazla, güzel bir gün geçirdik.

Konseptim korsandı.. Duvardaki kalpli süs Euro Flora'dan. Papatya çiçekleride Furkan'ın sünnetinde yine Euro Flora'dan almıştım. Aslında onların yuvarlak kırmızı olan yerleri maviydi ama ben oralarına kırmızı karton kesip hamur yapıştırıcı ile yapıştırdım. Korsan gemisini masaya süs olarak koydum. Onun oturacağı sandelyeyi ortaya koydum.

14 Şubat 2013 Perşembe

İptal Olan Doğum Günü Kutlamamız ! Peki ya SONUÇ ?


Okulların kapandığı hafta Furkan'ın doğum günü idi.  İlk seneler çok küçük olduğu ve doğum günü ona bişey ifade etmediği için herhangi bir kutlama yapmadım. Anne-baba-çocuk arasında küçük hatırlama yaptık hep. 4. yaşına girdiğinde kreşte olduğu için, kreşe daha çok adapte olması açısından orda arkadaşları ile doğum günü yaptım. 
5 yaşına girdiğinde; Kuran-ı Kerim'e geçme tarihi ile çakışınca, yine kreşte arkadaşları arasında "Kuran Partisi" adı altında bir kutlama yaptım. 
6. yaşına girdiğinde henüz şuan oturduğumuz eve yeni taşındığımız için henüz adapte olamadığımdan hiçbir hazırlık yapamadım. O günü gezdirmiştim gönlünce. 
Gelelim bu seneye yani 7. yaşına. Belirttiğim gibi okulların kapanacağı hafta doğum gününe denk geldi.  Furkan Bey'e sordum, okulda arkadaşlarınla mı yoksa evde mi geçirmek istersin diye. Evi tercih etti.
15 tatilinde çocukların evde olduğu zamanda yani Perşembe gününe ayar yaptım, herkesi de aradım tek tek. Başladım yavaş yavaş hazırlıklara. 
Geldik çattık o güne. Küçük bir sorun çıktı ve doğum gününü 1 gün sonraya yani Cuma'ya erteledim. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Ama "herşeyde bir hayır vardır" lafının doğruluğunu iyice anlamış oldum.
Neyse bu arada 2 gündür de, Furkan'ın suratında 2-3 yerinde geçmeyen kızarıklıklar görüyorum. Bir yandan da kızıyorum, "benim telaşımdan faydalanıyorsun, şekerleri kaçırdın, alerji yaptı dimi, bide hasta ol tam olsun, doğum gününde dolaşırsın hasta hasta" diye söyleniyorum.  Üzerini değiştirirken birde ne göreyim. Sırtında benek benek kızarıklıklar. "Allah'ım su çiçeği olmuş buuuuu" diye küçük çaplı bir şok geçirdim. Onuda nerden anladım. Sınıfında çoğu çocuk su çiçeği oldular. Bu mikrop 10 gün önce vücuda alınır sonra patlak verirmiş. 
Tuttuğum gibi koşar adım Aile Sağlığı Merkezine gittik. "Bu kızarıklıklar nedir acaba?" dedim.  Malesef  "su çiçeği olmuş" dedi. Ama "bize yarın misafir gelecek, bir sürü hazırlık yaptım ben" dedim.  
"Kesinlikle, hamile, bebek, su çiçeği geçirmemiş kişilerin yanında bulunduramazsın" dedi. Gelecek kişiler arasında ablamın bebeği 4 aylık, kardeşimin bebeği 20 günlüktü, diğerleride su çiçeği geçirmemiş çocuklar...
Ne yaptım; tekrar herkesi aradım. "Böyle böyle oldu, doğum günümüz bir sonraki habere kadar şimdilik tamamen iptal olmuştur" ...diye..
İğrenç bi durum değil mi?...Biz girdik karantinaya tabi. Pastayı yapmış henüz süslemesini tamamlamamıştım  Allah'tan. Çocuğun hevesi kırılmasın diye, yine Anne-baba-çocuk üçlüsü olarak pastamızı kestik.
Pasta ve birkaç salata yapmıştım, onu bir şekilde dağıttık...
Yalnız pastanın tadı süper oldu diyebilirim, özellikle bu ilk yaptığım. Onun tarifini bir ara veririm inşaallah.