Mü'min imrenir, münafık haset eder. [İ.Maverdi] Hadis-i Şerif.

8 Ocak 2013 Salı

İlk Proje Ödevimiz

1. sınıfa giden oğlumun farklı tarihlerde olmak üzere 3 tane proje ödevi vardı. İki tanesi evde hazırlanacak, diğeri sınıfta yapılacaktı. İlk ödevi 4 mevsimi anlatmaktı.  50-70 cm ölçülerinde ince kartonu dörde bölüp, üzerine yapıştırılacak malzemeleri hazırladık.
Çok klasik olsun istemedim. Aslında daha fazla materyal ve resim bulduk ama hepsini kullanınca karman çorman bişey ortaya çıkıyordu. Daha düzgün ve anlaşılır olması için malesef elemek zorunda kaldık. Hatta meyveler ve giysileri de karışık durduğu için dolap içlerine koyduk :)))
Ödevle Furkan baya bir içli dışlı oldu tabi. Sokaklardan dallar, yapraklar topladık. Kesme işlemlerinin çoğunu ve boyamalarıda o yaptı, sonuçta ödev onun. O kartondakiler yapıştırılmamış hali, zaten amaç verilen sürede mevsimleri doğru ayırabilmek. Ben ona izahını yaptım, anlattım, aynen bu şekilde yapıştıracaksın diye.Birkaç kez hepsini karıştırdım, sonra kendi ayırıp yerleştirdi.
Sınıfta da yapabilmiş, bir iki ufak ayrıntı dışında..

Aldığı Notta "100"...  Oda bende çok mutlu olduk tabiki...






6 yorum:

Rümeysanın Elleri dedi ki...

Neden bu performans ödevlerini anneler yapar ki? aynı dert bizde de bu günde ben yapmıştım,sağlıklı ve dengeli beslenmeyle ilgili.

gunlukcugum dedi ki...

Dolap iclerine bayildim!ne guzel dusunmussunuz

günlük yaşamım dedi ki...

başarılı :) bir çalışma olmuş elinize sağlık

dünyanın süsü dedi ki...

Teşekkür ederiz, sağolun. Beğenmenize çok memnun olduk. Dolap içlerini öğretmende beğendi :))

"Rumeysa" katılıyorum sana, ama bu ödevi yaparken Furkan gerçekten çok araştırdı. Kitaplardan resimler topladı, kesti. Dışarda olduğu zaman gözü sürekli etrafta, "şunuda alalım mı, buda olur mu" diye.
Tabi etrafımda gördüğüm kadarıyla bu tarz ödevler çok ağır oluyor ve ailede çocukla beraber bir hengame içinde ödev mi yapılıyor, savaş mı belli değil. İnşaallah karşılaşmayız zor ödevlerle.

Unknown dedi ki...

Gerçekten tebrik ederim. Çok güzel olmuş. Benimde 1 e giden oğlum var. Bizdende istenirse en azından fikir almış oluruz. Ellerinize sağlık sizin ve Furkan'nın.

dünyanın süsü dedi ki...

Çok teşekkür ederim "Gizli Dünyam" :))
Benim amacımda biraz o yöndeydi zaten, yapmak isteyenlere fikir olabilmesi. Oğlunuza da başarılar diliyorum.