Mü'min imrenir, münafık haset eder. [İ.Maverdi] Hadis-i Şerif.

4 Kasım 2012 Pazar

Ispanaklı Kremalı Patates

 
Malzemeler
 
Patates
1 bağ Ispanak
1 Soğan

Krema (1 paket 200 ml)
Bulyon
Yarım çay bardağı süt
Kaşar
tereyağ
tuz
 
 
(Patatesler soyulur. İnce ince, yuvarlak bir şekilde doğranır. Bulyon, cezveye konan sütün içine atılarak, ısıtıp, eritilir. Krema, tuz, karabiber, süt patateslerle karıştırılır. Borcam tereyağ ile yağlanır. Sarımsak ikiye kesilip borcama konur. Patatesler dizilir. Çok muntazam dizmeye gerek yok, gelişi güzel konabilir. Hatta kaşarın bir kısmıda patatese karıştırılabilir.
200 derece fırına konur. Piştikten sonra kaşarı atılır. Kaşar kızarınca çıkarıp, servis edebiliriz.)

Bu bahsettiğim daha önce de burada tarifini verdiğim klasik kremalı patates tarifim.

Şimdikinde arasına ıspanak koyuyoruz. Ispanaklı yaparken de; soğanı tereyağında kavuruyoruz. Yıkayıp, doğradığımız, suyunuda süzdüğümüz ıspanakları atıyoruz, kavurmaya devam ediyoruz. Çok sulu kalmamasına dikkat edin. Piştikten sonra kremanın bir kısmını ıspanağa döküyoruz.

Kremanın kalanını patateslerle karıştırıyoruz. Bulyonu cezvede sütle eritiyoruz. Patateslere karıştırıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Yağladığımız borcama patateslerin yarısını diziyoruz. Ispanağı üzerine seriyoruz. İsterseniz bu sırada birazda kaşar serpebilirsiniz.

Kalan patatesleride ıspanağın üzerine diziyoruz. Fırında patatesler pişene kadar tutuyoruz. Kaşarını döküp, kızarınca çıkarıyoruz. Biraz dinlendiriyoruz.






 
 

Afiyet Olsun... 

5 yorum:

leylaileyemeksaati dedi ki...

Inanmiyorummmm .suan bende aynı tarifi yapıyorum.fırında pisiyor.facedeki nesim ustamdan görmüştüm.pessss bukadar olur yaaa.kalp kalbe karşı imiş demekki :))

dünyanın süsü dedi ki...

Ne güzel, kalbimiz temizmiş :)) Bende televizyonda hiç bilmediğim bir programda görmüştüm. Öyle aklımda kaldığı kadarıyla yaptım.
Seninde ellerine sağlık.

leylaileyemeksaati dedi ki...

Senind ellerine sağlık canım

Mirayın annesi dedi ki...

harika görünüyor..ellerinize sağlık:)

dünyanın süsü dedi ki...

Teşekkür ederim, sağolun...