Artık bu tarifi bilmeyenimiz yoktur. Hem kolay hemde lezzetli olduğu için ben genelde misafirlerime yaparım.
Malzemeler:
Patates (isteğe bağlı)
1 Kutu (200 ml) Krema
1 adet bulyon
Kaşar
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı süt
Tereyağ
Tuz, Karabiber
Patatesler soyulur. İnce ince, yuvarlak bir şekilde doğranır. Bulyon, cezveye konan sütün içine atılarak, ısıtıp, eritilir. Krema, tuz, karabiber, süt patateslerle karıştırılır. Borcam tereyağ ile yağlanır. Sarımsak ikiye kesilip borcama konur. Patatesler dizilir. Çok muntazam dizmeye gerek yok, gelişi güzel konabilir. Hatta kaşarın bir kısmıda patatese karıştırılabilir.
200 derece fırına konur. Piştikten sonra kaşarı atılır. Kaşar kızarınca çıkarıp, servis edebiliriz.
Buda servis tabağında yerini almış hali...
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder