Ali Nazik
Bu kebabın aslında orjinali böyle değil. Kemer patlıcan olması gerekiyor ben bostan patlıcanı kullandım. Süzme yoğurt yerine normal yoğurt kullandım. Kıymaya soğan ve salça konmuyor, ben koydum :)) hii hiii...Ama kıyma tatsız bişey olur öyle. İnternette baktım, çoğu kişi bu tarz yapmış, domates, biber bile koymuşlar. Hatta ve hatta beşamel sos ile yapıp adına Ali Nazik diyenler bile var.
Malzemeler:
Kemer Patlıcan
Süzme yoğurt
Sarımsak
Kıyma
Soğan
Salça, Tereyağ, pulbiber, tuz
Ne güzel tarif veriyorum değil mi? Ölçüleri yok. Ne kadar yapacağınıza bağlı, keyfinize ve damak tadınıza kalmış.
Tabiki bu patlıcanların hepsini kullanmadım. Sadece 2 tanesini. Gerisini ne yaptım?? Okumaya devam edelim..
Süzme yoğurdum olmaya bilir. Ama mutfakta çareler tükenmez. Yoğurdu süzgece koydum ve beklettim. İşe yaradı. Çıkan suyuda bir güzel içtim. Çok faydalıymış yoğurt suyu bildiğiniz gibi.
Salçalar konsun...Domates ve biber...
Patlıcanlar ezilsin....
Tereyağında salça ve pul biber kızdırılsın...
Birleştirmeye başlayabiliriz.
Kalan patlıcanları içine sarımsak koyarak buzluğa attım. Hünkar yapacağım zaman büyük bir kolaylık oluyor. Geçen sene yapmıştım. Kışında kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder