Mü'min imrenir, münafık haset eder. [İ.Maverdi] Hadis-i Şerif.

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Gelişiyoruz Zannediyoruz...

Bir insan Müslüman olduğu için öldürülebilir mi? Öldürmek bunların yaptığı vahşet karşısında kurtuluş sayılır belkide. Yapılan eziyetler akla zarar verecek şekilde. Medeniyet, uygarlık, insan hakları ne demek bunlar. Bu zamanda bu çağ dışı kalmış zulumler de ne oluyor. İnanamıyorum. Boşlukta hissediyorum kendimi bazen. Gerçek olamaz diyorum. Ama malesef gerçek. Bu vahşetin destekçileri de yıllarca imrenilen, medeni denilen Allah'ın vakti gelince kahrı perişan edeceği sözde gelişmiş ülkeler.

Sonra şöyle düşünüyorum.Tabi bunlar Allah'ın izin verdiği sürece zulümlerine devam edebilirler. Bu dünya sınav yeri olduğu için bütün bu olaylarda oluyor. Allahü Teala; Peygamberimizin kıyamadığı torunu, Hz.Fatıma'nın ciğerparesi İmam Hüseyin'ini Yezid ordusunun katletmesine nasıl izin verdiyse onlara da şu kısa dünya hayatlarında ellerinden geleni yapma izini veriyor -ki ne sırlara mazhardır kimbilir. Firavun'ada, bir sivrisineğe yenik düşen Nemrut'a da izin verdi. Tarih bu katliamlarla dopdolu.

Ama yinede dayanamıyorum bu zulümlere ben. Filistin ayrı vahşete maruz kaldı, Irak başka, Suriye hala durulmadı. Bosna, Çin katliamı...say say bitmez. Şimdide bu Arakan. Kıyamete kadar da bitmeyecek belli artık. Kuran'a çağ dışı, o eski zamanlara hitap ediyor diyen, gafleti son noktasında yaşayan insanlar. Bu katliamlara sebep olanlar o zamanın Firavun'u değil mi?

Beni kahreden; "Zulüm büyüyor, dünya kılını bile kıpırdatmıyor" sözleri...

"Müslüman kardeşlerimizin acısını dindirecek hiçbir şey yapamazsak, ahirette oruçlarımız da, namazlarımız da kurtarmayacak bizi, emin olun!"  sözleri...

"Uyku bölünmüyorsa Gazze ile, Suriye deyip yemek boğaza durmuyorsa ve kahkaha yarım kalmıyorsa Arakan diyerek, ey iman edenler iman ediniz!"  sözleri...

Ahirette o kardeşlerimizle karşılaştığımızda hak istemeyecekler mi bizden, sessizliğimizden ötürü...Allah bizleride bu konuda imtihan ediyor. Bol bol dualar edelim. Birgün bizimde böyle zulumlere maruz kalmayacağımız garanti değildir. Müslümanların güçlü olduklarını tüm dünyanın bilmesi gerekir. Dinden ayrılmayalım, birlik beraberlik içinde olalım. Allah yardımcımız olsun, zulme uğrayanları şu Ramazan hürmetine felaha çıkarsın. Zulmedenlere fırsat vermeyip, "Kahhâr" ismiyle perişan eylesin.

Dünyanın Süsü



 

Hiç yorum yok: