Mü'min imrenir, münafık haset eder. [İ.Maverdi] Hadis-i Şerif.

6 Temmuz 2012 Cuma

ATEŞTEN KORKMAYANLAR OKUMASIN

ATEŞTEN KORKMAYANLAR OKUMASIN

Çocukluğumda bizim köye bir Bektaşi aşığı gelmişti.İyice cezbeye geldiği bir vakitte, kızgın sobayı yalamıştı.Çocukluk işte, bir gün ben de onu taklit etmek istedim de, yanan dilimin acısını günlerce çektim.Yani, ben ateşten çok korkarım.

Bir hadis-i kudside Alemlerin Rabbi bakın ne buyuruyor:
 ''Güneşin hararetinden ve yakıcı yerden korktuğunuz halde, Cehennem azabını düşünmeyip daha nekadar Bana isyan edeceksiniz ey insanoğulları?..


Cehennem'in yedi tabakası olup bir kısmı diğer kısmını yer.Cehennem 'in her bir tabakasında ateşten yetmiş bin vadi vardır.Her bir vadisinde ateşten yetmiş bin mahalle var.Her bir mahallede yetmiş bin ev var ve onun her bir evinde yetmiş bin oda var.Her odada ateşten yetmiş bin kuyu var.

Her bir kuyuda ateşten yetmiş bin tabut var. Her bir tabutta zakkum ağacından yetmiş bin tane var.Her bir ağacım altında ateşten yetmiş bin kelepçe ile her bir kelepçede ateşten yetmiş bin zincir ve ateşten yetmiş bin ejderha var.Her ejderhanın boyu bin arşın.Her ejderhanın karnında siyah zehirden bir deniz ve ateşten yetmiş bin akrep var.Her akrebin bin kuyruğu var ve her kuyruğunu uzunluğu yetmiş bin arşındır.Her kuyrukta zehirden yetmiş bin boğum ve her boğumda kırmızı zehirden yetmiş bin batman var.'' (40 Kudsi Hadis, s.74)
 Peki, bu ateşler kimler için hazırlanmış, bir de ona bakalım:
 ''Bu cehennemler ana-babaya asi olanlara, cimrilere, koğuculara, riyakarlara, zekat vermeyenlere, faiz yiyenlere, şarap içenlere, yetimlere zulmedenlere, hilekar işçilere, ölü arkasından bağırıp çağıran ağlayıcılara, haram toplayanlara, Kur'an'ı unutanlara, kafirlerin tümüne, komşuya eziyet edenlere mahsustur.''

Eğer şu sayılan kötü huylardan hangisi bizde varsa, aklımız henüz başımızda iken samimi olarak tevbe etmeliyiz değil mi?
Bize Cehennem ateşi oyuncak mı geliyor yoksa?Oraya atılanların sadece bir dişinin Uhud Dağı kadar olacağını Allah Rasülü(sav) haber vermiyor mu?

Kudsi hadisin devamı da şöyle:

 ''Ancak, tevbe edip te iman üzre salih amel edenler müstesna.Allah bunların günahlarını sevaba çevirir.O halde ey kullarım, nefislerinize merhamet edin; çünkü bedenler zayıftır, yolculuk uzundur, yük ağırdır, sefer borusunu çalacak olan da İsrafil'dir.
Cehennem ateşi de alevlidir.Hüküm sahibi ise Alemlerin Rabbidir.Böylece Allah, sizi kendisinden sakındırıyor.''

Rabbim bizi ibret alanlardan eylesin, ateşten muhafaza buyursun, amin...
Mustafa KAPLAN
Gazeteci/Yazar

Hiç yorum yok: