Mü'min imrenir, münafık haset eder. [İ.Maverdi] Hadis-i Şerif.

25 Temmuz 2012 Çarşamba

ARAKAN Ağlıyor, ARAKAN Yanıyoor :(((

Hani kardeştik!
Kan, gözyaşı, baskı, zulüm ve katliam dünyanın dört bir bucağında acımasızca Müslümanların üzerine adeta abanmış durumda. Son feryat ise Arakan'dan yükselmeye devam ediyor.

Arakan'da Müslümanlara hayat hakkı hatta ölümden kaçış hakkı bile tanınmıyor. Müslüman kardeşlerimiz kimsesizcesine 'ölümün vaktini' beklerken Türkiye ve dünya müslümanları ise 'iftar vaktini' bekliyor.

... Arakan'da soykırımdan kaçan Müslümanların tek sığınağı da artık yok! Arakan'ın sınır komşusu Bangladeş, Budist zulmünden kaçan Müslümanlara kapıları kapattı. İslam dünyası Arakan'da yaşanan vahşete sessiz kalmayı sürdürürken, Bangladeş de sınırı kapatarak mezalime ortak oluyor. Yakaladıklarını da geri gönderiyor.

Naf Nehri mezarları oluyor
Bangladeş'in bu tutumu mültecileri illegal yollardan ülkeye girmeye zorluyor. Ülkeden kaçan Arakanlılar ölümü göze alarak Naf nehrini geçmeye çabalıyor. Bu maceranın sonunda ise çok azı hayatta kalabiliyor. Yaralı geçenlerin ise hayatta kalma şansları azalıyor. Sınırdışı edilenlerin yüzde 80'inin ise öldürüldüğü söyleniyor.

Batının büyük destek verdiği Myanmar'da Müslümanlar katledilirken, Müslümanların yaşadığı ülke olarak bilinen Bangladeş ise Budist zulmünden kaçanlara karşı bütün kapılarını kapatmış durumda. Arakan'da dram giderek büyüyor. Budist zulmünden kaçmaya çalışanların çoğu Naf nehrinde hayatını kaybederken, nehri geçebilenler de Bangladeş polisi tarafından yakalanarak Myanmar'a geri gönderiliyor. Geri gönderilenlerin yüzde 80'inin Budistler tarafından öldürüldüğü belirtilirken, Bangladeş polisine yakalanmadan ülkeye girebilenler Arakanlılar ise aç, susuz, kaçak bir şekilde yaşama tutunmaya çalışıyorlar.
(Alıntı)
 

Hiç yorum yok: